Bouwtekening aanbouw

Bouwtekening aanbouw

Een aanbouw is een constructie die aan een bestaand gebouw wordt toegevoegd. Een aanbouw kan zorgen voor meer ruimte, functioneren als kantoor, een uitbreiding zijn van de keuken of andere uitbreidingen. Een aanbouw biedt vaak veel nieuwe mogelijkheden voor uw huis en verhoogt daarbij ook vaak de waarde van het huis.

Een aanbouw maken is een project dat vaak veel tijd kost en veel aandacht vraagt. U wilt natuurlijk dat het er precies naar uw wens uit komt te zien. Om het proces van de aanbouw soepel te laten verlopen is het opstellen van een bouwtekening aanbouw een essentieel onderdeel. Bij het maken van een bouwtekening voor een aanbouw worden veel aspecten meegenomen. In deze tekst vertellen wij u meer over het opstellen van de bouwtekeningen.

Afmetingen

Om uw aanbouw tot een goed eindresultaat te brengen, is het van belang om vooraf de afmetingen vast te stellen en uit te werken in een plattegrond. Hierdoor wordt uw aanbouw precies de grootte die u in gedachten had. De afmetingen zijn ook een essentieel deel voor het bepalen van de benodigde materialen. Vaak worden de afmetingen in een plattegrond verwerkt, zodat er een duidelijk overzicht is van het te realiseren gebouw. Een plattegrond fungeert tevens ook als een communicatiemiddel tussen de betrokken partijen.

Indeling

Een plattegrond voor een aanbouw bevat ook de indeling van het gebouw. Hier kunt u vinden waar verschillende aspecten in het gebouw te vinden zijn zoals:

  • Ramen;
  • Deuren;
  • Muren;
  • Sanitaire voorzieningen;
  • Aansluitingen;
  • Overige aspecten.


De indeling van het gebouw moet logisch zijn om alle factoren goed te kunnen plaatsen. De indeling hangt af van het soort aanbouw. Als er een woonkamer wordt uitgebreid, moet er met andere aspecten rekening gehouden worden dan wanneer er een badkamer wordt uitgebreid. Het is belangrijk om de plekken te specificeren, zodat alle partijen weten hoe de indeling voor het gebouw moet worden.

Materialen

De bouwtekening aanbouw bevat ook vaak gedetailleerde informatie over de materiaalkeuze. Het beschrijft welke materialen waar gebruikt moeten worden voor de bouw van de aanbouw. Hierbij kunt u denken aan de fundering, afwerking van de muren of kleuren die gebruikt worden in het gebouw. Vaak worden ook de isolatiematerialen hierbij beschreven en waar alle materialen geplaatst moeten worden.

Constructie

Bij een aanbouw is het belangrijk dat de constructie goed is. Daarom wordt in de bouwtekening aanbouw ook weergegeven hoe de constructie wordt opgebouwd. Het gaat hierbij om de stabiliteit en de fundering van het gebouw. Het is erg belangrijk dat deze onderdelen juist worden ontworpen om de stabiliteit en daarmee de veiligheid van de aanbouw te waarborgen.

Kosten aanbouw

De kosten aanbouw liggen gemiddeld rond de 13.000 en 50.000 euro, afhankelijk van de gebruikte materialen en het benodigde materiaal. Als je de kosten aanbouw wilt minimaliseren, dan is het van belang om vooraf een nauwkeurig en correcte bouwtekening aanbouw laat maken. Dit draagt bij aan de veiligheid voor de aanbouw maar ook het verloop van het proces. Een bouwtekening draagt bij aan de communicatie tussen alle betrokkenen. Doordat alle informatie op één plek in te zien is. Ook voorkomt het onverwachte omstandigheden, waardoor je vooraf met de aannemer de kosten aanbouw beter en zorgvuldiger kunt bespreken.

 

Wilt u een aanbouw project opstarten? Laat dan uw bouwtekening aanbouw maken door Tekenburo NH.

Dit kan bij ons al vanaf 650 euro excl. BTW!

Voor een exacte prijsopgave kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Prijzen kunnen variëren en zijn afhankelijk van de complexiteit in schetsmatig ontwerp tot definitief ontwerpfase.